Wan2 Videodrome – Hétvégi mocsok

Újabb különleges anyagokkal töltöttük fel a Wan2 videóközpontját; összeállításunkban a hétvégi gardenpartykhoz egyáltalán nem passzoló finomságokat szolgálunk fel, hátha vannak olyanok is, akiket a jó idő inkább a bezárkózásra ösztönöz.
Első körben egy kis Cormac Mccarthy-s irodalmi mellékízzel megküldött klipet tálalunk Johnny Depp és Babybird jóvoltából. Stephen Jonesnak márciusban jelent meg hatodik zenekari nagylemeze: Ex-Maniac címmel. A múlt havi Wan2-ban hosszasan elemzett albumról a világ első számú lo-fi művésze az Unloveable-t találta elég erősnek ahhoz, hogy a videómegosztók világát is meghódítsa a kliprendezésre önként vállalkozó Johnny Depp segítségével. Tim Burton kedvenc Babybird rajongó színészének klipjében Stephen Jones főszereplésével Ambrose Bierce Bagoly-folyó című novellája elvenedik meg az Unloveable szívtépő dallamainak kíséretében.

Az embergyűlölő avantgárd art-rockerekeből létrejött oaklandi együttes, a Sleepytime Gorilla Museum világvégéről szóló futurista vízióit az On Natural History album összegzi, míg az apokalipszis végszimfóniáit a 2007-ben megjelent In Glorious Times tartalmazza. A Tigger Lillies-zel egy őrült alkotói pályán mozgó Sleepytime Gorilla Museum végtelen szeretetét és antihumanista értékeket ünneplő ars poeticáját A Hymn To The Morning Star videója kiválóan jeleníti meg minden pompázatos motívumával.

Vér, szex és könnyek. A kertvárosi devianciák szerelmeseinek egy igazi csemegével kedveskedik Devendra Banhart Foolin’ című videójával. Az ostor ezúttal sem a művészeken csattan, hanem a Devandra Banhartot pincében gúzsba kötő láncokkal együtt a klipen élvezkedők testére tekeredik.

Ugyancsak a nagycsaládos hétvégi pecsenyézőknek kedves a Die Antwood enyhe pedofílinggel átitatott homevideója, amiben a lúzerrapperek a legmodernebb kompjúterbítekkel kísérve mutatják be minden ingatlanvásárlásban gondolkodó ember számára vonzó környzetüket. Érdemes külön fókuszálni a Dark Side Of The Moonos boxerban zajló, szetgyönyörködtető eseményekre.

Végezetül a francia Fatal Bazooka videójával emlékeztetjük magunkat arra, micsoda fatális tévedésekhez vezet, ha az ember a biztonságot jelentő négy fal helyett mégis egy mediterrán ereszd el a hajamat bulit választ a hétvégén. Grillcsirke, csajok, öklözés, Ibiza!

Címkék:
Wan2 | 2010-április-24, 9:26
Facebook Kommentfal