Supergrass: Helycserés támadás, krautrock óda

Nagyban dolgozik hetedik stúdió albumán az egykor szebb napokat is megélt britpop mozgalom legkreatívabb zenekara, a Supergrass.
Gaz Coombesék a Diamond Hoo Ha megjelenését követően nemcsak kiadót váltottak, hanem újra felosztották egymás között az általuk használt hangszereket. Hosszas jammelések, pozítúra- és hangszerváltások, valamint nagy összeborulások vezettek ahhoz, hogy a májusban megjelenő Release The Drones albumon Mick Quinn basszusgitáros és Danny Goffrey dobos új szerepkörhöz jutott a megszokott Supergrass formációban.

Két három számban, valamint az album címadó darabjában ezúttal Quinn fogja ütni a dobokat, Goffrey pedig basszerozik. Egyedül a zenekar szuperbarkós énekese, Gaz Coombes őrzi meg eredeti helyét az együttesben, aki azt mondta; örült annak, hogy a Beatles Tomorrow Never Knows című munkája által inspirált új Supergrass-lemez az eleinte merésznek tűnő hangszerrotációk eredményeként létrejövő káoszban született meg.

A szervezett káosz előidézésében nagy szepere volt a Can zenekarnak is, hiszen a Supergrass tagjai a Release The Drones készítése során sokszor tanulmányozta a krautrock brigád elborult munkáit. A bevallott Can-inspirációkat a rajongók leginkább a Tracktor Man című számban érezhetik majd, amely Coombes meghatározása szerint egy földmunkáshoz címzett krautrock óda lesz.

Akik nem tudnak várni májusig és már most szeretnének belekóstolni a Supergrass lemeztermelő szövetkezetéhez tartozó Coombes-Goffrey páros legfrissebb munkáiba, azok sürgősen szerezzék be a The Hot Rats zenekar frissen megjelent albumát (Turns Ons), melyen a Supergrass két tagja többek között a Pink Floyd Bike, a Beastie Boys (You Gotta) Fight For Your Right (To Party), valamint a Sex Pistols E.M.I. című számát dolgozta át.

Címkék:
Wan2 | 2010-január-27, 15:31
Facebook Kommentfal