NŐK ÉS FÉRFIAK A TELJES IDEGÖSSZEOMLÁS SZÉLÉN

Szeretettel és a mozgókép erejével köszöntjük a női magatartásformák hangsúlyossá tételében jelentős szerepet játszó harcos- és élettársainkat. Imádjuk őket. Zoltán és Tamás nevű olvasóink is érzezzék különösen jól magukat.

REGINA SPEKTOR
Poor Little Rich Boy

New York-i orosz lány, matrjoska baba, aki Tatjanaként az Ode To Divorce-ban arról énekel, milyen íztelen az étel, ha az ember magányos, egy perccel később pedig NKVD-s tisztként a Poor Little Rich Boyban fakanállal veri a zongorát, majd a Carbon Monoxide-ben saját zsánerét alkotja meg. Egyébként meg kiváló és merész zongorista, aki mára szakított a berlini Falmúzeum környékén hódító orosz-szovjet turista folklórral (az első lemez borítóján vodkát vedel, férfias atléta trikót és a vöröshadsereg tiszti sapkáját viseli.)

FIONA APPLE
Criminal

Mit szeretnél kérni egy Grammy-díjas (Criminal) énekesnőtől egy megfelelően alulvilágított szobában? „Még!“ „Még!“ „Még!“ – és lehetőleg ne neked játsszon, hanem a testeddel. A változatosság kedvéért ő is manhattani, úgy látszik: a Szigeten létrehoztak egy skanzent a sugárzóan tehetséges emberek számára, Woody Allen kihalása után bázisnak az X kromoszóma marad.

CHARLOTTE GAINSBOURG
5:55

Angol bor francia tőkéről. Vagy fordítva. Charlotte Jane Birkin színésznő és Serge Gainsbourg sergegainsbourg lánya. Az anytejjel valami egészen ismeretlent szívott magába, már egészen kiskorában Boyards-füstbe burkolózott édesapjával duettezett, majd jöttek más füstfelhők is. Színésznő (nagyon jó) és énekesnő (kifogástalan előadó) és elbűvölő szépség (azok kedvére, akik nem a hétköznapi formákat kedvelik.)

ALANIS MORISSETTE
Ironic

Alanis egy kicsit hisztisnek tűnik ebben a horrormennyiségben eladott és széthallgatott dalban, aztán amikor kicsit jobban figyelsz arra, amit mond, megtanulod értékelni a szellemességét. Hát igen, van abban valmi kelemetlen, hogy az ember 94 éves korában megüti a főnyereményt, ám másnap meghal. A sztori arra figyelmeztet (a feledékenyek és perverzek csengőhangként is használhatják az Ironicot), hogy mindent érdemes a lehető leggyorsabban véghezvinni. Lehetőleg még ma.

PJ HARVEY
Working For The Man

Szeretnél egy olyan barátnőt, akinek két lemeze is szerepel a Rolling Stone magazin a világ 500 legjobb albumát rangsoroló listáján, és aki a Q magazin szerint minden idők elsőszámú énekesnője? Ne akard, mert az ilyen nőre az egész művelt világ hajt, előbb-utóbb elszeretik tőled. A To Bring You My Love-ról mindenki a címadó számot választaná, ám mi annyira különlegesek (Y kromoszóma) vagyunk, hogy a Working For The Mannal magunkat is ünnepeljük.

Címkék:,
Wan2 | 2010-március-6, 17:01
Facebook Kommentfal