No one said it would be easy – Lamb

A manchesteri triphop-miegymás duó, a Lamb legutóbb nyolc éve lépett fel nálunk a Szigeten, ami Lou Rhodes énekesnő kommentjéből ítélve – „Mintha jártunk volna már Budapesten, egyszer“ – sem tegnap volt. Az A38 hajón természetesen telt ház és elfogódott közönség várta őket.
Hely: A38
Idő: 2011. december 4.
Nézőszám: 700
Az idei látogatás apropója az öt év szünet után 2011-ben ‘5’ címmel megjelent Lamb nagylemez turnéja. Habár Andy Barlow és Lou Rhodes újbóli egymásra találása nem mérföldkő erejű anyagban materializálódott, a Lambbel –függetlenül attól, milyen az aktuális lemez – mindig is erős volt a kontaktus.

Nyitásnak az Another Language jött, mintha a lemezt hallgatnánk: nem maradandó, nem tűnik ki, de rendben van. A Butterfly Effect lüktetése meghozza a kedvet, triphop tekereg, szaggató mélyek jönnek, a többség nagyon veszi a lapot, szerintem ők Lou tíz évvel korábbi hangját hallják a dobsávok felett, legalábbis a mozgás meg a zaj amit keltenek ezt sejteti. Nem vészes csak kevéssé játékos, inkább lírai, mint dinamikus. Andy jól kompenzál, veri a tamokat, tekeri az oszcillátorokat, három zenész lelkesedésével tolja egyszerre, szóval semmi sincs veszve.
A Gabriel kötelezően jól működik, és a Strong The Root is kitűnően jön át. Már kérés nélkül is a fejünk felett tapsolunk,n incs nehéz dolguk, az emberi erőforrás első osztályúan dolgozik az egykori raktérben, a hajó néha megremeg. Meg is jegyzi Lou, hogy milyen jól mennek az új szövegek is elöl.

A Build A Fire az új album egyik húzószáma, koncerten is magával ragad, már-már MŰKÖDIK, a szünet előtt Gorecki… szóval, bejött. Kicsit vegyesen ugyan, de most már határozott az élmény. A Lamb él, lüktet, más mint volt, mint ahogy régebbi anyagokon megszólal.
A ráadásban a B-Line valahogy elveszti az élét, kicsit szoftra van véve ritmus, az ének sem hatol az agyvelő középpontjáig. Ez a változat, nem AZ. Hiányzik az őrület. Mármint a valódi.

A lezárást a Trans Fatty Acid basszus armadája viszi, nem rossz ez a remix, bár sok köze az eredihez nincs. A hajó remeg, Lou hangja néha elveszik a darálásban, mi pedig a rakpart ködében megyünk oda, ahonnan jöttünk.

Setlist:

Another Language
Little Things
Butterfly Effect
Gabriel
Existential Itch
Strong the Root
Rounds
She Walks
Alien
God Bless
Wise Enough
Build a Fire
Gorecki
———–
What Sound
B-Line
Trans Fatty Acid

Szöveg és Kép: Sata Norbert

Címkék:,
Wan2 | 2011-december-8, 13:10
Facebook Kommentfal