Moderálási elvek

A moderátorok alapvető feladata biztosítani a folyamatos társalgás lehetőségét, ennek érdekében törlik a wan2.com oldalon közzétett hozzászólások közül azokat amelyek:

· tartalma jogszabályba, vagy jelen etikai szabályzatba ütköznek
· amelyek a moderálási alapelvek pontjaival ellenkeznek

A moderálás szükségszerűen szubjektív, kontrollja, hogy a különböző beállítottságú moderátorok látják, figyelik és alkalmanként felülbírálják egymás tevékenységét. A moderátorok nem tudják a megjelenő üzeneteket szerkeszteni vagy részlegesen törölni, vagy bent hagyják a hozzászólást, vagy törlik az egészet.

A moderátorok figyelmét elkerülhetik egyes, a szabályzatba ütköző hozzászólások, ezért kérjük, hogy ha egy felhasználónk ilyen bejegyzésre bukkan, jelezze azt. A moderátori tevékenységgel kapcsolatban a info@wan2.com email címen lehet panasszal vagy javaslattal élni, a moderátori tevékenységet sérelmező, ezáltal az adott cikknél offtopic hozzászólásnak minősülő megjegyzéseket a moderátorok minden esetben törlik.

A moderátorok minden előzetes figyelmeztetés nélkül törlik a hozzászólásokat:

· ha azok mások személyiségi jogait súlyosan sértik

· ha azok alpári, becsmérlő, becsületsértő, gyűlöletkeltő, gyűlölködő, fenyegető, uszító üzenetet hordoznak

· ha azok bármely más regisztrált felhasználó személyes adatait (valós név, lakhely, munkahely, telefonszám, email cím), stb. közzéteszik

· ha azok a jó ízlést sértő linkeket, képeket, kifejezéseket tartalmaznak, vagy ha ezek a linkek, képek jogsértőek (jogsértő minden olyan hozzászólás, amely a közzétételének időpontjában hatályos magyar jogszabályba ütközik, illetve bűncselekményre vagy egyéb jogsértésre történő felhívást, arra való jelentkezést tartalmaz)

· ha azok egy más regisztrált felhasználó ellen irányuló személyeskedést, azaz velük szemben alpári módon kinyilvánított véleményt, sértést tartalmaznak

· ha azok témarombolóak, technikai vagy tartalmi értelemben

· ha azok már törölt hozzászólást ismételten megjelenítenek

A moderátorok a jogsértő, továbbá a kulturált társalgást szándékosan vagy ismétlődően akadályozó felhasználók jogosultságait korlátozhatják. A moderátorok megvonják a hozzászólási lehetőséget attól a felhasználótól, aki a fenti tiltások, s az ezekből fakadó szankciók ellenére továbbra is megsértik a moderálási alapelveket.

A Tartalomszolgáltatási Kódex moderálási alapelvek fejezete alapján.