Megint nagykorú – Korai Öröm

A 18. születésnapi megemlékezés után immár nemcsak Európában számít nagykorúnak a Korai Öröm, amely december 9-én tartja 21. szülinapi zsúrját a Gödörben.
A kerek évfordulókhoz nem igazán ragaszkodó etno-törzsi-stb. kultzenekar egyrészt vendégekkel, másrészt technikai meglepivel készül a jeles alkalomra: színpadon lesz a fúziós-afrós bluesban utazó Calaban főnöke, Said Tichiti és a Szilvási Gipsy Folk Band részéről Szilvási István, akit a folkereknek nem kell bemutatni.

Az audiovizuális szeánszról audiofelvétel készül, amely karácsonykor már letölthető lesz a www.dalok.hu internetes árhuházból. A korrupcióellenes világnapra való tekintettel Vécsiék koncertjére ingyenes lesz a bejutás.

A Korai Öröm adatlapja:

A Korai Öröm zenekar 1990-ben alakult. Kilenc sorlemeze (’93,’95, ’93-’96, ’97, 2000, 2001, 2005, 2009, 2010) jelent meg, továbbá két remixalbum (Recycled 1998, Reflected 2003) és két vinil-lemez (Korai ’94-’97, Németországban, Korai 2001 Dániában).

Az elmúlt huszonegy év alatt a Korai Öröm kétszer játszott a Sziget nagyszínpadán, és szinte minden évben a Wan2-A38 színpadon, valamint a hazai rangosabb fesztiválok állandó fellépője (Volt-fesztivál, Tokaj Hegyalja-fesztivál, EFOTT, Balaton Sound). A társaság külföldi fesztiválok és klubok meghívásának is eleget tesz, hogy csak az elmúlt tíz év fellépéseit nézzük: Ausztria, Belgium, Bulgária, Dánia, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Írország, Koszovó, Lengyelország, Macedónia, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Románia, Svájc, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia.

Filmzenék: Hazai Attila: Cukorkékség, Bollók Csaba: Észak-Észak, Fatih Akin: Im July

Színház: Halász Péter: Sanyi pilóta (Merlin Színház)

A zenekar stílusa: progresszív tribal-trance-ethno.
A zenekar szerint: talán ethno-trance-tribal-metal
A sajtó szerint: ambient, városi népzene, pszichedelikus ethno, a kilencvenes évek folyamatzenéje, akció-zene stb.

Címkék:,
Wan2 | 2011-november-30, 18:25
Facebook Kommentfal