Kings of Leon & R.E.M. – Újra a csúcson

A Kings Of Leon parádés albumokkal, és egy szétturnézott év összes dicsőségével elfoglalta a helyét a halhatatlanok között, de ez nem jelenti azt, hogy pihenőre térnek: októberben jön az új album. Az R.E.M. visszatér a gyökereihez, és talán újra a csúcsra.
A negyedik, és egyben sokszoros díjnyertes album, az Only By The Night után a KOL a világ szinte minden részén megmutatta magát, ám közben rengeteg új dal is született. Jelenleg az ötödik nagylemezük finomhangolása folyik: az új mű október 18-án jön ki.

Hatalmas önuralom kellett ahhoz, hogy ne játsszuk az új dalainkat a koncerteken” – mondta Caleb Followill, az együttes énekese, majd így folytatta: „Fanatasztikus volt, hogy a dalok közötti szünetekben a közönség a saját szórakoztatására énekli az új számok szövegeit, pedig csak foszlányokat hallhattak belőlük a YouTube-on.

Ken Stringfellow, az R.E.M. korábbi vendégzenésze az R.E.M. basszusgitárosával, Mike Mills-szel találkozott, aki megmutatta neki a legújabb albumuk stúdiófelvételeit. „Gyönyörűek a dalok, sötétek és borongósak, mint amilyen egy régi R.E.M. album” – mondta Ken. Stringfellow a 90-es évek közepén csapódott a turnézó zenekarhoz, és egészen 2007-ig dolgozott velük. Az új albumról még azt mondta, hogy öröm volt hallgatni az új-régi R.E.M.-et, azt a zenekart, amelyik nem félt visszanyúlni a gyökereihez és visszahozza a gyönyörűen, finoman szóló elektronikus és akusztikus gitárt, és újra önfeledten használja a zongorát. „Az új anyag nem tartalmaz annyi béna és furcsa szinti hangzást, sem vintage dobgépet, amikbe akkor szerettek bele, amikor még velük játszottam”.

Címkék:
Wan2 | 2010-augusztus-1, 17:44
Facebook Kommentfal