Kasabian – A velociraptor falka

A leicesteri Kasabian már a 2010-es Sziget Fesztiválon is kavarta a port a Nagyszínpad körül. Idén Tom Meighan és társai azt is megmutatják, hogy mitől döglenének manapság a dinoszauruszok. A wan2.com a dalszerző- gitáros Sergio Pizzornót csípte el.
Masszív rock n’ roll dózist kaptok.
Interjú: Kováts Áron

wan2.com: Már látótávolságban a vadonatúj, negyedik Kasabian?

Sergio Pizzorno: Így van, az album szeptemberben jelenik meg, és Velociraptor lesz a címe. Ezek voltak az egyedüli dinoszauruszok, amelyek le tudták győzni a hatalmas T-Rexet. Nagyobb termetű kutya méretűek voltak, és négyes falkákba verődve vadásztak. Mindig összetartottak, mint mi is.

wan2.com: Mi a Velociraptor esszenciája?

Sergio Pizzorno: Ez a lemez olyan lett, mint egy igazán ütős zenegép, amiből bármelyik dalt választod, csak jót kaphatsz. Otthon, egyik éjjel zenehallgatás közben jött az ihlet, hogy ezt a koncepciót valósítsuk meg. Úgy gondoltam, újszerű ötlet egy ilyen irányt venni.

wan2.com: Van otthon saját Velociraptorod?

Sergio Pizzorno: Még nincs dinoszauruszom. Neked van?

wan2.com: Van valami, ami hasonlít hozzá, majd a Szigeten megmutatom. Mit szóltak a szüleitek, amikor rádöbbentek, hogy rocksztárok szeretnétek lenni?

Sergio Pizzorno: Egész biztos, hogy egy ponton minden kölyök rocksztár, rajongott focista, vagy valami hasonló, ismert fazonnak álmodja meg magát. Vannak olyan családok, ahol a szülők nem ellenzik, hogy valóra váltsd a vágyaidat. Minket mindig is támogattak otthonról.

wan2.com: Ha lehetne egy kívánságod, melyik lenne az a hely, ahol leginkább fellépnél?

Sergio Pizzorno: A Star Wars Halálcsillagán.

wan2.com: Tom elég sűrűn változtatta a frizuráját, a hippis hosszú egyenestől a néhány centisig. Van körülöttetek valaki, aki megmondja, hogyan nézzetek ki?
Sergio Pizzorno: Senki sem mondhatja meg, hogy mi legyen rajtunk, vagy hogyan nézzünk ki. Nem is engednénk senkinek, hogy beleszóljon ebbe.

wan2.com: Korábban azt nyilatkoztad, a Kasabian népszerű Európában, de az USA-ban még nem igazán vagytok ismertek. Változott a helyzet?

Sergio Pizzorno: Nagyon jól mennek a dolgok Japánban és Ausztráliában, és alakul a helyzet Európában is. Itt kissé forróbb a levegő. Igazából nem volt időnk az elmúlt időszakban az USA-ba látogatni, talán jövőre összejön.

wan2.com: A szigetes koncerten kapunk némi bepillantást az új lemez számaiba is?

Sergio Pizzorno: Mindenképp! Több új dalt is játszunk majd a Szigeten. A címadó Velociraptor és a Switchblade Smiles is garantáltan a programban lesz. Az új számok igazán nagyot fognak ütni, majd meglátjátok.

wan2.com: Milyen emlékeid vannak az előző Sziget buliról?

Sergio Pizzorno: Imádtuk a tavalyi fellépést, szuper volt a közönség.

wan2.com: Mire számíthatnak a fesztiválozók a Kasabian harmadik budapesti látogatásán?

Sergio Pizzorno: Amit biztosan ígérhetek, hogy: nagyon masszív rock n’ roll dózist kaptok.

Címkék:,
Wan2 | 2011-július-28, 19:49
Facebook Kommentfal