JIMI HENDRIX: Új album, új videó, új WAN2 címlap!

A tények azért makacs dolgok, mert önmagukhoz képest igaznak tűnnek. A mítosz, mert azért mítosz, mert örökké tart. Ezért lehet tény, hogy Jimi Hendrixnek van egy új lemeze: a Valleys of Neptune március 9-én jelenik meg.
A Valleys of Neptune dalainak nagy része 1970-ben, közvetlenül a halála előtt készült: van, amit már hallottunk – de nem ebben a formában -, és a 60 percben elhangzanak olyan dalok is, amiről eddig azt hittük: nem születtek meg.

Hendrix termékeny szerző volt, csodálatosan impulzív művész, aki talán akkor volt a legjobb, amikor a színpadon szabadjára engedte magából a zenét, de most az is kiderül, olyan zenész, aki egy-egy zenei motívumnak tudatosan többféle életet képzelt el.

A Valleys of Neptune-n hallható Fire, Stone Free vagy a Red House a korábbi verziók egypetéjű ikrei, talán csak az tudná megmondani, melyik a tökéletesebb, szeb, szerethetőbb, aki létrehozta. Itt egy újabb lehetőség visszamenni az eredendőhöz, oda, ahonnan a modern gitárzene ered, és amit az elmúlt negyven évben sokan megpróbáltak felülfogalmazni, de senkinek nem sikerült.

Jön! Jön! Jön! WAN2 március!

Címkék:,
Wan2 | 2010-február-20, 16:45
Facebook Kommentfal