Dennis Hopper & Orbital & Paul Weller – Egy hét hordaléka

Slash, Paul Epworth és Zane Lowe a hétvégén Dennis Hopperre emlékezett, a Hartnoll-testvérek hat év után új cuccokkal állnak elő, Paul Weller a Pretty Greenek küld szabásmintákat.
Május 29-én hosszan tartó betegség után elhunyt Dennis Hopper, aki többek között olyan kultikus filmekben nyújtott felejthetetlen alakítást, mint az Apokalipszis, most, a Szelíd motorosok és a Kék bársony. A hetvennégy éves hollywoodi legenda halálhíre nemcsak a rajongókat, hanem például a Guns N’Roses egykori gitárosát, Slash-t is megrázta.

Mindenki természetesnek veszi, hogy ilyen nagyszerű emberek élnek a világon, addig, amíg el nem távoznak közülünk. Dennis Hopper, nyugodj békében.

Slash-hez hasonlóan a Bloc Party, a Primal Scream, a Maximo Park és a Friendly Fires producere, Paul Epworth is Twitter-oldalán üzent a világnak, amikor értesült róla, hogy a tavaly prosztatarákkal diagnosztizált színész eltávozott az élők sorából.

Nagyon le vagyok sújtva amiatt, hogy ki kell ide posztolnom; RIP Dennis Hopper. Hálás vagyok az összes figuráért, akit valaha eljátszottál, főleg őrült Frank fog hiányozni. Sosem feledjük el, mekkora zseni voltál.

Slash-sel és Paul Epworth-szel ellentétben Zane Lowe, a BBC Radio 1 egyik legnépszerűbb műsorvezetője csak röviden, ennyit írt ki twitteres üzenőfalára; “Dennis Hopper RIP.

A Hartnoll-testvérek irányításával működő Orbital öt évvel ezelőtt felfüggesztette működését, majd tavaly néhány exkluzív koncerttel folytatta a száguldást az elektronikus zenei szupersztrádán. Phil és Paul Hartnollt annyira felpörgette a visszatérés, hogy úgy döntöttek: hat év után új számokat is készítenek a kilencvenes években fénykorát élő klasszikus brit partykultúra híveinek legnagyobb örömére. Az Orbital június 20-án mutatja be rajongóinak a Don’t Stop Me és a The Gun Is Good című új szezeményeket digitális formátumban, míg a számok koncertpremierjére az elektro csoport Glastonbury-s, Isle Of Wight-es és Guilfest-es fellépésein kerül majd sor.

Paul Weller, a modkeresztapa a britpop fenegyerekével, Liam Gallagherrel kreál ruhákat. Weller és Gallagher már régóta tervezi, hogy együtt diktálják majd a divatot a Pretty Green márkanév mögé bújva.

Van egy-két ötletem, hogy a Pretty Greennek milyen ruhákkal, kabátokkal és cipőkkel kellene előállnia. Már el is küldtem Liamnek a terveket. Egyezik az ízlésünk, azok a cuccok, amiket én terveztem, pont olyanok, mint amilyeneket Liam és én is szeretünk hordani.

Weller emellett azt is elárulta, hogy mostani turnéján is a cég cuccaiban lép színpadra.

Nick Holland, a Pretty Green kreatív igazgatója személyesen vette le a méreteimet, és egy első osztályú fellépőruhát gyártatott le nekem. Ez egy szürke öltöny, krétafehér csíkokkal. Olyan, mint amit a gengszterek hordanak, de a nadrág sokkal csibészesebb.” – írta le pontosan hiúságának darabjait Paul Weller, akinek egyik, The Jam-es számáról nevezte el divatcégét az Oasis egykori frontembere, aki várhatóan júliusban tér vissza a zenéléshez Beady Eye neven futó új együttesével, melyben több ex-Oasis tag, például Gem Archer, Andy Bell és Chris Sharrock is szerephez jut majd.

Címkék:
Wan2 | 2010-május-31, 22:00
Facebook Kommentfal