Blur & Interpol & Professor Green & Lily Allen – A jövő útjai kifürkészhetőek

Damon Albarn ígéretett tett arra, hogy a jövőben is készülnek majd új Blur számok, Carlos Dengler elhagyta az Interpolt, Lily Allen és Professor Green chateltek egy nagyot.
2003 után idén áprilisban adott ki új számot Fool’s Day címmel a Blur a multiktól független lemezboltok ünnepén (Record Stores Day). A jelenleg Gorillazos projektjeiben feloldódó Damon Albarn azonban nemrég egy nyilatkozatban hintette el a rajongóknak, hogy a Fool’s Day után is leszne további exkluzív Blur számok.

Biztos, jelentkezünk még olyan hét inch-es emezekkel, mint amilyen a Fool’s Day. Most nagyon élvezzük azt, hogy nincs rajtunk nyomás és szabadon alkothatunk.

Albarn arra kérte a rajongókat, hogy legyenek türelmesek, mert jelenleg minden energiáját a Gorillaz projekt köti le, így kevés ideje van arra, hogy a Blur jövőjével foglalkozzon.

Nem tudunk mindig csak a Blurrel foglalkozni. Senkit sem akarok azzal hitegetni, hogy hamarosan lesz egy új Blur album, mert erre most egyszerűen képtelenek vagyunk időt fordítani. Viszont van egy csomó számunk talonban!” Mi hiszünk a rendkívül elfoglalt Damon Albarnak, aki nemrég jelentette be, hogy a Gorillaz a nyáron nagyszabású brit stadionturnéra indul.

Az Interpol hivatlos közleményben tudatta a világgal, hogy elkészült a zenekar Our Love To Admire-t váltó negyedik nagylemeze. A New York-i együttes a jó hír mellé egy rosszat is csatolt, hiszen a közleményből kiderült, hogy Carlos Dengler basszusgitáros kilépett az Interpolból.

Az új lemez elkészültekor Carlos jelezte nekünk, hogy elhagyja a zenekart. Új célokat tűzött ki maga elé, ezért úgy döntött, más utakon megy tovább. Barátsággal váltunk el egymástól, és teljes szívünkből kívánjuk neki a sikeres és boldog folytatást. Ahogy az eddigiekben, az elválást követően is nagy tisztelettel adózunk személyének és páratlan tehetségének.

Dengler az utóbbi időben számos filmes, tévés és reklámfilmes projektben is részt vett, melyeket a carlosdengler.com-on népszerűsített. Az Interpol maradéka arról is informálta rajongóit, hogy a nyári turnén több kiváló basszeros is csatlakozik majd hozzájuk. Paul Banksék az új lemez hátteréről is szóltak pár szót:

A New York-i Electric Lady Studios-ban vettük fel az anyagot, az utómunkák pedig Alan Moulder irányításával a londoni Assault And Battery-ben zajlottak. Mind a négyen teljes szívből dolgoztunk ezen a lemezen, nagyon büszkék vagyunk, és már alig várjuk, hogy bemutathassuk a rajongóknak. Ez egy kemény lemez, és a világ végére is elvisszük majd nektek.

Inkább a gumiszerű, mintsem a kemény hírek közé tartozik, hogy Professor Green és Lily Allen egy facebookos chatelés közben döbbent rá arra, milyen jó lenne ha készítenének egy közös számot. A már nevében is nevetséges Just Be Good To Green Lily Allen vokáljaival július 5-én jelenik meg. A The SOS Band 1983-as Dub Be Good To Me című számán alapuló szupertrack állítólag a popmosónő ötlete volt.

A Facebookon lógtunk, és említettem neki az SOS Band számot, amiről kiderült, hogy ez az egyik kedvenc dala.” – magyarázkodott Professor Green, aki már több fellépésen is meggyőződhetett arról, micsoda élmény együtt dolgozni az énekesnővel.

Felajánlotta, hogy beszáll a számot kísérő kórusba, engem meg nem kellett sokáig győzködni arról, hogy ez egy milyen remek ötlet! Lily nagyon komisz kiscsaj. Törtető és őszinte, olyan személyiség aki mindig tudatja veled, hányadán álltok. Vele turnézni egyszerűen fantasztikus“.

Címkék:
Wan2 | 2010-május-11, 20:20
Facebook Kommentfal