Beastie Boys & Arcade Fire & Health – Mozi, mozi, mozi

A Beastie Boysból Adam Yauch a holokausztra emlékezik, az Arcade Fire tagjai rövidfilmet forgatnak, a Health macsétát ragad.
Egy még forgalmazó nélkül árválkodó holokauszt-film olyan nagy hatással volt a New York-i zenészre, hogy úgy döntött: anyagilag is támogatja a produkciót. A rákbetegségéből nemrég felépülő Adam Yauch cége, az Oscilloscope megvásárolta A Film Unfinished címet viselő mű disztribúciós jogait.

Rendkívüli hatással volt rám a film. Nemcsak azért, mert eddig soha nem látott náci propagandafelvételeket tartalmaz, hanem az elbeszélés módja is egyedi” – mondta a Yauch.

A Film Unfinished, amely a varsói zsidók életéről szóló náci propagandafilm történetét dolgozza fel, idén januárban nyűgözte le a Sundance Film Festival közönségét, köztük Yauchot, aki ezután úgy döntött, hogy augusztustól cégével maga is részt vesz a dokumentumfilm népszerűsítésében.

Spike Jonze, a John Malkovich menet, az Adaptáció és az Ahol a vadak várnak című kultfilmek rendezője szóvivőjén keresztül üzenet a világnak, hogy nemsokára az Arcade Fire oldalán készít rövidfilmet. A 2010 második felében végre új albummal jelentkező Arcade Fire Jonze filmjében az idők során felszámolt gyerekkori barátságokról mesél majd.

Végezetól egy rövid macsétás üldözés. A New York-i noise rock együttes, a Health legújabb klipjében egy kis slasher filmes izgalmat szállít az alternatív kultúra rajongóinak.

Címkék:
Wan2 | 2010-április-11, 6:26
Facebook Kommentfal