APPLE & CHRIS MARTIN – Eredendő bűn

Londonban bemutatták az Apple őszi-karácsonyi ajánlatát: az immáron többgenerációs, de holnaptól még érvényesebb Shuffle-t, néhány iTunes-szal kapcsolatos fejlesztést és az Apple TV ráncfelvarrott változatát. A konferencia végén Chris Martin játszott pár dalt.
A Wan2 magazin munkatársa is Kelet-Londonba repült, hogy saját szemével tekintse meg, és a saját fülével hallja a Shuffle, a Nano, a Ping és az iPod Touch-csal kapcsolatos híreket. Arra persze senki nem számított, hogy Steve Jobs személyesen lesz jelen, és válaszol az újságírók kérdésére. Jobs a Yerba Buena Centre-ben (San Francisco) prezentált, a The Breweryben pedig nézték és hallgatták, miről szól a jelen és egy kicsit a jövő. A technikai újdonságot kedvelők nyilván már első kézből értesülhettek a változásokról, de ha mégsem: kiküldött munkatársunk, Pritz Péter hamarosan írásban és hangban (RadióCafé, szeptember 5., este 20.10) megtartja élménybeszámolóját.

Ha nem is az est fénypontja volt, de még a legjobban értesültek is meglepődtek, hogy a sajtókonferencia végén fellépett a Coldplayból Chris Martin. A fehér Flaming Lips pólót viselő Martin előbb a Yellow-t játszotta, majd a Viva la Vida-t, amiről azt mondta: a lemezcég nem hallotta ki belőle a slágert, az Apple viszont igen. Az énekes ezt követően bemutatott egy új dalt, a természetsen melankolikus Wedding Bells-t, amiről azt mondta, egymás között ezt a számot Coldplay 2.6-nak hívják, és titkos fejlesztéseket tartalmaz, többek között hét akkordot. A szellemes közlés mellett azonban meg kell jegyeznünk, hogy a szövegben (Wedding bells are ringing, I don’t want to swallow such a bitter pill, I always loved you and I always will) azért nincs számottevő innovatív elem.
Címkék:
Wan2 | 2010-augusztus-24, 16:14
Facebook Kommentfal