Amerika nem mondhat nemet! Green Day & Led Zeppelin & Dave Grohl

Musical és film készül a Green Day sikeralbumából, miközben a Led Zeppelin egy újabb fesztiválnak mondott nemet, hogy Dave Grohl nyugodtan kávézhasson.
Tavaly mutatták be a Green Day eddigi legsikeresebb albuma, a világszerte tizennégy millió példányban eladott American Idiot alapján összerántott musicalt az együttes tagjainak szülővárosában, a kaliforniai Berkeleyban. A három fiatal sorsát az American Idiot slágerein keresztül előadó musical nemcsak a nyugati parton aratott nagy sikereket , hanem a keleti-parti kultúrguruk figyelmét is felkeltette, úgyhogy most tavasszal Billy Joe Armstorngék már a darab Broadway-premierjére készülhetnek.

“Egy dolog meghallgatni a lemezt és így eltanulni, hogyan kell előadni a számokat. Mi inkább személyesen mutattuk meg a művészeknek, hogyan csinálják. Rendkívüli előadókról van szó, akik technikailag nálunk is sokkal képzettebbek.” – nyilatkozta az utolsó próbák egyikére beosonó újságíróknak a Green Day főcsibésze, Billy Joe Armstrong, akitől a zenekar basszusgitárosa vette át a szót, hogy politikai üzeneteket közvetítsen a musicalhez hasonlóan. Mint azt Mike Dirnttől megtudhattuk, a köztudottan a Bush-kormányzat nevével fényjelzett paranoia-korszakra adott ellenreakcióként kiadott album üzenetei Barack Obama elnöksége alatt is érvényesek.

“Még mindig egy kettéosztott országban élünk és még csak most látunk hozzá ahhoz, hogy ezeket a problémákat orvosoljuk. Ha bármi, akkor a darab által közvetített gondolatok ma sokkal érvényesebbek, mint négy vagy öt évvel ezelőtt. ” Mike Dirnttel ellentétben Billy Joe Armstrong sokkal lazábban gondolkodik a darab politikai üzeneteiről és csak annyit mondott, hogyha az American Idiot szlogenjei addig érvényesek, amíg a világ agya kellőképpen fel van baszva.

A kaliforniaiak és a New York-iak után Hollywood agyát is sikerült felbaszniuk a milliárdos punkoknak. A pletykák szerint az American Idiot filmes adaptációját Tom Hanks filmgyártó cége készíti majd el. Állítólag Julia Roberts lesz a Green Day-film egyik főszereplője, a kérdés már csak az, hogy musicalban megjelenő három Vans-talpas, tetolvált csibész közül vajon kit fog az Oscar-díjas színésznő eljátszani?Maradjunk annyiban, hogy Julia Robertsre inkább a terhes barátnő castingjánál számítanak majd, ha egyáltalán számítanak.

Amióta 2007 decemberében újra egymásra találtak a Led Zeppelin tagjai, azóta minden fesztiválszervező azon van, hogy a Rock And Roll Hall Of Fame intézményén túl a színpadon is újra együtt lássa Jimmy Pagéket. Legutóbb a Download fesztivál rendezői kaptak kosarat a legendás zenekartól. “A világ összes fesztiválja őket akarja megszerezni, a Zeppelin meg minden ajánlatot visszautasít. Ezzel szerintem rengeteg pénzt dobnak ki az ablakon. Rendben, hogy per pillanat nem fesztiválozni akarnak, megértem. Ami sokkal szomorúbb, hogy lehet már soha többé nem jön meg a kedvük hozzá. De akkor miért kellett mindenkit felcsigázniuk 2007-ben?” – nyavalygott a Led Zeppelinről, és így a rekordbevételekről lemondó Download fesztivál főszervezője, Andy Copping, aki Robert Planték hiányában, az AC/DC-től, a Rage Against The Machine-től, az Aerosmith-től, a Stone Temple Pilots-tól és a Them Croodked Vulturestól várja idén a megváltást.

Már ha az utóbbi zenekarban pörgő Dave Grohl nem lövi túl magát kavéval júliusig. Mert vannak már figyelmeztető jelek. Tegnapelőtt ugyanis súlyos melkasi fájdalmak gyötörték a Foo Fighterst és a Them Crooked Vulturest erősítő hiperaktív zenészt, aki egyból be is száguldott a legközelebbi korházba, ahol a bohócdoktorok megállapították túl sok kávét ivott.”Egész nap Vulturesöztem, majd egy újszülött csecsemő várt otthon, úgyhogy két órát aludtam egy vendégszobában valami matracon. És igen, nagyon sok kávét ittam, úgyhogy az orvosok közölték; itt az idő leállni a feketéről.” Dave Grohl kávézási szokásait az alábbi videó dokumentálja:

Címkék:
Wan2 | 2010-március-25, 17:01
Facebook Kommentfal