A Nagy Gusztustalansági Verseny

Vérrel, verejtékkel és egyéb testnedvek felhasználásval összegyűjtötte az NME a popkult történelmének leggusztustalanabb pillanatait! Fogyaszd jóízűen, mértékkel, egészséggel! Utánozni tilos.
Véresen egyszerű

A tizenöt év után új nagylemezét kiadni készülő Gang Of Four tagjai nemcsak friss számokkal lepik meg rajongóikat, hanem az albumok mellé kis fiolákban saját vérükkel is kedveskednek nekik. Az önkéntes véradás nem új jelenség a popkultúrában.

Pete Doherty 2006-ban egy londoni galériában kínálta eladásra saját vénaváladékával festett képeit, de Nick Cave sem spórol a vérrel, ha rájön az ihlet. Ő egy londoni metrón csapolta le magát, amikor a hirtelen támadt fogalmazási lázban nem talált magánál tollat.

A Kiss 1977-ben egy vér és piros tinta mix felhasználásával készült képregényt adott ki a Marvel bíztatására.

A hetvenes évek vérlázító eseményei között tarthatjuk számon Jim Morrison és Patricia Kennealy esküvőjét, ahol az ifjú házasok egymás ereit felvágva szentesítették frigyüket.

Vérlázító

A Nagy Popkult Gusztustalansági Versenyben mindenkori befutó Ozzy Osbourne, akiről mindenki tudja, hogy 1982-ben egy koncerten denevérbe harapott. Arra már kevesen emlékeznek, pedig az eset bőven megér egy gyomorszimfóniát, hogy a sötétség hercege egyszer felszippantott egy csík vöröshangyát a nozzyjába a makulátlan Nikki Sixx szeme láttára.

Undorító koncertes trükkökért a Dillinger Escape Plannek nem kell Ozzyhoz fordulnia. A 2002-es readingi fesztiválon Greg Puciato egy bevásárlószatyorba szart, majd a vasárnapi másnapos közönség közé hajította a barna ajándékcsomagot, miközben azt kajabálta: mennyi szar élmény vár ma még a fesztiválozókra. Azonban nem mindig a rocksztárok a legnagyobb virgoncok az ilyen kaliberű tömegrendezvényeken.

Szintén Readingben történt, hogy a My Chemical Romence produkcióját 2006-ban a köznség szarra-húggyal díjazta. A meggyalázott pop-punkoknak állítólag a színpadot beborító bélsártengerben szlalomozva kellett meglógniuk a fellépésről. Vannak olyan előadók is, akik nem vonzák, hanem termelik a szart. Ilyen arc volt 1993-as, herointúladagolás miatt bekövetkezett halála előtt GG Allin, aki két kézzel habzsolta a hashajtót koncertjei előtt, hogy kábelezni tudjon a színpadon. GG Allin nemcsak a barnát, hanem a sárgát is nagyon szerette. Egyszer állítólag pisával teli szájjal próbálta levenni a lábáról a backstageben kiszemelt grouppykat. A női alkalmazottak inzultálásban a Faith No More frontembere, Mike Patton is kivette a részét. A tavalyi Szigeten fejére női alsót húzó cipőfűzőínyenc egy 1992-es turnén összerondította az L7 öltözőjében lévő hajszárítót, hogy a rocker csajokat érje egy kis meglepetés, amikor a koncert előtt belövik a sérójukat.

A popkultúra legfostosabb botránya a Dave Matthews Band nevéhez fűződik. 2004-ben zenekar turnébuszával egy chicagói hídon vesztegelt, amikor a sofőrjük úgy döntött, hogy a buszban felgyülemlett elképesztő mennyiségű, egyes források szerint körülbelül nyolcszáz fontnyi ürüléket lehajítja a hídról, az alattuk hajókázó turisták legnagyobb közé, akik a Dave Matthews Bandnek köszönhetően szó szerint nyakig ültek a szarban.

Női vonalak

Fergie, a Black Eyed Peas varrás mentén repedő úrnője 2005-ben egy koncerten a nagy ugralásban kifáradva saját nacijába csurrantott. A Mike Patton hajszárítója által megviccelt L7-ből pedig Donita Sparks követett el a női nemhez nem méltó csúfságot, amikor 1992-ben használt tamponnal dobálta meg rajongóit. Na hol?!Nanáhogy a readingi fesztviálon, ahol még azóta is visszhangozik Donita Sparks csatakiáltása; “Zabáljátok meg a használt tamponjaimat, köcsögök!”

Törésteszt

Nem tudok énekelni! Szétbasztam a pofámat!” Ez a kétségbeesett kiáltás a Muse frontemberének torkát hagyta el, aki 2004-ben Atlantában a saját gitárját fejelte le. Matt Bellamy később hideg fejjel így emlékezett vissza a balesetre: “Úgy néztem ki, mint akinek a fejére dézsából öntötték a vizet. De nem víz folyt rólam, hanem a vér patakokban.

Pete Townsend 1990-ben gitárja tremolókarjával szúrta át a tenyerét, a Cribsből Ryan Jarman a Kaiser Chiefs borosüvegekkel teli vendégasztalán szörfözve nyársalta fel a veséjét a 2006-os NME-gálán. Noel Gallaghert bordatörést érően lökte föl a színpadon egy megzavarodott rajongó két évvel ezelőtt Torontóban. Kilóg ugyan a sorból, de agykárosodással felérő balesetnek számít Keith Richards esete apja hamvaival és egy púpnyi kokainnal. Igen, a papa földi maradványai Richards orrában végezték.

Nemi zavarok

Végezetül egy kis megnyugtató szex. Erotikus szekciónk első csibésze Chuck Berry, aki bekameráztatta egy St. Louis-i étterem női mosdóját, hogy észrevétlenül stírölhesse a csajokat. Az ötvenes-hatvanas évek rock ikonja nem úszta meg büntetlenül a kukkolást, sok női vendég perelte őt be kíváncsiságáért.

Serge Gainsbourg 1984-ben nem kifejezetten józan állapotban lányával, az akkor tizenhárom éves Charlotte-tal pucérkodott a Lemon Incest című szám klipjében.

Ted Nugent pedig, miután felesége elvált tőle mert nem bírta elviselni a fegyverfetisiszta rocker szexuális szokásait, 1978-ban feleségül akart venni egy tizenhét éves lányt. Amikor ezt megtiltották neki, adoptálta a kiscsajt. A kevesek által jegyzett Three Dog Night énekese, Chuck Negron nem volt ennyire figyelmes. Az ő pénisze egy kokainmámoros maratoni szexparti közben egyszerűen felrobbant, és az énekes életrajzában megtalálható források szerint úgy nézett ki, mint egy mikróban túlmelegített virsli.

Címkék:,
Wan2 | 2010-április-14, 14:35
Facebook Kommentfal